Evde Sinema: Old Boy / İhtiyar Delikanlı

Dae-su uyandığında kendisini bir odaya hapsedilmiş şekilde bulur. Ne olduğunu anlayamayan adama bilgi alabileceği sadece bir televizyon verilmiştir. Bu televizyondan olup biteni takip eder. Televizyonda karısının ölüm haberini izler ve bu haberde kendisinin suçlu olabileceğinden bahsedilmektedir. Durumunun bunula ilgili olduğunu düşünür...

15 yıl sonra serbest bırkalıan Dae-su'nun hayatındaki tek amaç karısını öldürenleri bulmak ve intikamını almaktır.


Yönetmen
Chan-wook Park

Senaryo
Chan-wook Park
Jo-yun Hwang
Chun-hyeong Lim
Garon Tsuchiya

Oyuncular
Min-sik Choi (Dae-su Oh)
Ji-tae Yu (Woo-jin Lee)
Hye-jeong Kang (Mi-do)
Dae-han Ji
Dal-su Oh (Byeong-ok Kim)
Su-hyeon Kim
Seung-jin Lee

Tür
Gerilim / Aksiyon

Görüntü Yönetmeni
Jeong-hun Jeong

Müzik
Yeong-wook Jo

Yapım
2003, Güney Kore

Süre
120 dk.



Editörün Yorumu:

"Old Boy"u izlemek bir türlü kısmet olmamıştı. Bir şekilde hep ertelendi ta ki bugüne kadar. Açıkçası bu kadar iyi bir film beklemiyordum. Bakıldığında sadece bir aksiyon filmi gibi görünen film, aynı zamanda insani değerleri de yargılayan psikolojik bir gerilim.

Filmin başalngıcı biraz sıkıcı olmakla beraber aslında filmin vurucu etkisi hakkında insana ipucu veriyor. Kahramanımız Dae-su bu bölümde insanın bilinmeyende ve belirsizlikte nasıl duygusal fırtınalar yaşayabileceğini gösteriyor bize. Kişinin içsel hesaplaşmasının ve derinlerden gelen iç sesinin insanı nerelere sürükleyebileceğini anlatıryor. İzlediğinizde kendinizi ben olsam şimdiye kadar "...." demekten alamayacaksınız. Dae-su durum ile başedebiliyor ve 15 yıl sonra sadece televizyondan gördüğü dünyaya geri dönüyor.

Bundan sonrası ise sizi her yönü ile sürükleyecek bir film. Aksiyon sahneleri, insanın içinden yükselen öfkenin dışa vurumu... Yüreğimizdeki boşluklara karşı ne kadar çaresiz olduğumuz... Filmin ilerleyen kısımları için falza detaya girmiyorum. Çünkü henüz izlememiş olanları farklı yönlendirmek ve etkilemek istemiyorum.



Filmi izledikten sonra "way be ne filmdi" diyeceğinize eminim. Aynı zamanda önyargılarımızı, olduğumuz şey ile sandığımız şey arasındaki çelişkileri yargılayacağınız bir film.
İzleyenler bence bir daha izlesin ve filmi koleksiyonuna eklesi, izlemeyenler ise hiç zaman kaybetmesin.

Hiç yorum yok:

Google